Laat pubers in hun waarde

"Wij hebben Mariette Smits een paar keer gevraagd om ons te helpen met vragen/onzekerheden van onze kinderen.
Met veel geduld luistert ze naar de problemen van de pubers, en komt met gedegen oplossingen.
Goed op niveau, niet op een kinderlijke manier. Laat de pubers in hun waarde. Ze heeft onze zoon geholpen met examenvrees, en onze dochter met sterker in de schoenen te staan.
Wij en de kinderen hebben hier veel aan gehad."

Moeder van een zoon en een dochter


Open, positieve houding

"Onze dochter heeft onlangs de faalangst-training afgerond bij Mariëtte van Pubercoaching Pijnacker. Zij had al langer last van faalangst, maar tot nu toe was dit met andere hulp nog niet veel afgenomen. Er was direct een klik tussen Mariëtte en onze dochter, wat voor ons erg belangrijk was. Mariëtte wist met een open, positieve houding al snel haar vertrouwen te winnen waardoor onze dochter het gezellig vond om met haar te praten en de opdrachten uit te voeren. Mede daardoor heeft onze dochter alles best snel opgepikt en maakt ze nu met meer zelfvertrouwen haar toetsen. Ze zal er best aan moeten blijven werken, maar ze probeert echt de aangeleerde praktische tips en trucs op school toe te passen.”

Moeder van een dochter 

Het werkte!

"Rond de toetsen heb ik de tips, die we tijdens de faalangsttraining kregen, toegepast en het werkte!"

Jongen, 15 jaar

Social media en het puberbrein

"Tijdens de Week van de Mediawijsheid in november 2014 was in Bibliotheek Oostland in Pijnacker een bijeenkomst voor ouders van pubers over de invloed van en het omgaan met sociale media. Mariëtte Smits van Pubercoaching Pijnacker verzorgde deze interactieve bijeenkomst. Zij gaf onder andere inzicht in het mediagebruik van pubers, de werking van het puberbrein en hoe je daar mee om kon gaan. Waarom doen pubers wat zijn doen?" 

"Er kwam een geanimeerd gesprek op gang met en tussen de 26 ouders aanwezige ouders. Er waren veel vragen die Mariëtte kon beantwoorden. Er was bij de ouders ook veel herkenning. Na afloop bleven veel ouders nog napraten over hetgeen zij gehoord hadden. Het was een goede en zeer informatieve bijeenkomst."

Désirée Hazekamp, Bibliotheek Pijnacker

Ik heb veel geleerd

"Tijdens de faalangsttraining heb ik veel geleerd. Ik heb geleerd hoe ik rustig kan blijven en dat ik spanning mag toe laten."

Jongen, 13 jaar


Workshop talentontwikkeling

“Leuk en verfrissend en een enthousiaste trainster."
"Je bevlogenheid werkt aanstekelijk."
"Goed met kennis onderbouwd en in relatie met de praktijk.”

Docententeam, Albeda College

Laagdrempelig, voor zowel ouders als pubers

"Onze dochter van 14 en een half jaar dachten wij aardig te kunnen peilen. Totdat we erachter kwamen dat er heel veel werd gelogen door haar. Met name de leugens over waar ze was baarden ons zorgen. Wij wisten niet goed wat te doen. De huisarts verwees ons naar een kinderpsycholoog. Daar hoorden wij echter dat we een formulier moesten invullen en dan pas na 6 (!) weken terecht konden. Dit had te maken met de vergoeding vanuit de gemeente. Via via hoorden wij van Pubercoaching Pijnacker. Mariëtte Smits van Pubercoaching kwam bij ons thuis voor een kennismaking en het klikte meteen. Zij is laagdrempelig, voor zowel ouders als pubers en pakt de problematiek pragmatisch aan. Er werd samen met onze dochter een doel gesteld en hiervoor werden stappen bepaald. Wij vonden het erg prettig dat er niet eerst een soort diagnose werd gesteld. Er wordt naar voren gekeken. Dit is het doel en zo gaan we het doen. Onze dochter heeft zoals zoveel pubers een laag zelfvertrouwen. Door haar kwaliteiten te benadrukken staat ze nu zekerder in haar schoenen. In totaal zijn er 5 sessies geweest met Mariëtte. Zowel onze dochter als wijzelf zijn er wijzer en vooral ook blijer door geworden. Ze is voorlopig nog wel even een puber, maar met de handvatten van Mariëtte zal de puberteit wel gezelliger verlopen!"

Moeder van een dochter

Ze kwam echt weer in haar kracht

“Ik heb Mariette ingeschakeld, toen ik merkte dat mijn dochter moeite had om voor zichzelf op te komen bij groepsdruk, waardoor ze in vervelende situaties belandde. Mijn dochter voelde zich daar niet happy bij. Mariette heeft een stuk of vijf gesprekjes met haar gevoerd en oefeningen gedaan. Ik zag mijn dochter veranderen. Ze kwam echt weer in haar kracht. Zelfs haar mentor merkte het verschil op school. Daar waar ze in het begin van het schooljaar een beetje meeliep met de rest, durft ze nu voor haar mening uit te komen en bij haar eigen standpunt te blijven. Wat wil je als moeder nog meer…”

Moeder van een dochter

Ik ben zelfverzekerder geworden

“Ik heb vijf gesprekken gehad met Mariette. Ik wist namelijk niet zo goed hoe ik moest zeggen wat ik wilde en ik was bang dat als ik ‘nee’ zou zeggen, mijn vrienden me niet meer aardig zouden vinden. Mariette heeft me daarmee geholpen en ik ben daardoor zelfverzekerder geworden.”

Meisje, 13 jaarWij zien onze dochter nog steeds verder doorgroeien

"Onze dochter heeft vanaf de 1e klas op het voortgezet onderwijs, op school faalangsttraining gekregen. Het was altijd haar grote angst, dat ze slecht zou scoren tijdens belangrijke toetsen op school.

Wat wij vaak zagen aan haar, was dat ze ruim van te voren goed aan het leren was geslagen. Haar helpen bij haar leerwerk bracht rust. Maar als er dan daadwerkelijk een toets voor haar neus lag, dan schrok ze nog wel eens flink als ze bijv. de 1e vraag al even niet wist. Er ontstond dan een beetje ‘paniek’ in haar hoofd, waardoor ze dingen ineens niet meer op kon sommen. De vrees voor slechte cijfers voor een volgende toets, werd dan alleen maar groter.

De ondersteuning op school was groepsgewijs. Ze had hier de ene keer wat meer aan, als de andere keer. Maar nog niet helemaal met een goed resultaat. Haar ‘angst’ om het verkeerd te doen bleef sterk aanwezig.

Uiteindelijk contact met Mariëtte van Pubercoaching gezocht. Tijdens het allereerste kennismakingsgesprek met haar en onze dochter, hadden wij al het gevoel dat ze in goede handen was.

Mariëtte ging vervolgens zeer enthousiast met onze dochter aan het werk. De meeste gesprekken deed onze dochter met haar samen. Een aantal keren hebben wij als ouders een up date van haar zelf gehad. We merkte dat er verandering kwam in haar gedrag/gedachte. Daar waar we eerst een dochter hadden, die redelijk makkelijk over zich heen liet lopen, kwam er nu af en toe een ‘nee’ naar boven! Ze werd mondiger, kwam meer voor zichzelf op en kreeg uiteindelijk veel meer vertrouwen.

Gelukkig was dit vertrouwen ook terug te vinden in de cijfers die ze uiteindelijk ging behalen. De trainingen hebben nu een heerlijke vrolijke dame opgeleverd, die aan de bel trekt als er wat is. Wij zijn heel blij, dat Mariëtte hier een zeer zinvolle bijdrage aan heeft kunnen leveren. Wij zien onze dochter nog steeds verder doorgroeien.

Om deze reden kunnen wij ook zeker de begeleiding van Mariëtte aanbevelen!!"

Yvonne